Poster concert

De Cantorij Emmeloord geeft op zondag 18 december een advents- en kerstconcert in De Hoeksteen aan de Nagelerstraat te Emmeloord. Het concert begint om 14.30 uur en de toegang is vrij. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. 

Ruim veertig jaar is de Cantorij Emmeloord al actief. Dirigente Co Jongsma-Hoekstra richtte toen dit koor op, dat bestond uit haar kinderen en hun vrienden en kennissen. Het koor, dat toen Jongerencantorij heette, wist een hoog zangniveau te halen en won diverse zangconcoursen. De Cantorij Emmeloord werkte mee aan veel radio- en televisieopnames van de NCRV en de IKON, concerten en kerkdiensten. Co Jongsma wist telkens met haar directie een mooie muzikale toon te treffen en te werken aan een fraaie koorklank. Moeilijke werken werden nooit geschuwd.

Na een paar relatief rustige jaren (vanwege corona) werkt het koor nu aan een concert met fraaie toegankelijke vocale muziek voor advent en kerst. Er zal een gevarieerd repertoire klinken met werk van Johann Michael Bach, Gerben van der Veen, Louis Toebosch, Francis Poulenc, Morten Lauridsen, Robert H. Young, Zoltán Kodaly en anderen.

In de dienst van zondagochtend 11 december in de Nieuw Jeruzalemkerk, die geleid wordt door ds. Hedy Cappon, zal de Cantorij al enkele werken ten gehore brengen. In deze dienst en tijdens het concert is Co Jongsma de dirigent. Harry Haasjes is organist. 

Van harte welkom.