Update: 40 jaar Cantorij Emmeloord.

Veertig jaar bestaan we al. Het jubileumfeest zou worden gevierd op 18 april met een reünie en een jubileumconcert. Het corona-virus, de verspreiding daarvan en de maatregelen voor de volksgezondheid, die hard nodig zijn, want de bijhorende ziekte is lang niet altijd een pretje en kan zelfs gevaarlijk zijn, hebben ertoe geleid dat wij het jubileum niet op 18 april vieren. Wij tillen de feestelijkheden en het concert over de zomervakantie naar het najaar. Zaterdag 21 november, de laatste zaterdag van het kerkelijk jaar (hoe mooi) is de nieuwe datum. Wij hopen dan met leden en oud-leden een fijne reünie te vieren en ’s avonds een mooi concert te verzorgen. Houd de informatie in de gaten.

Wij wensen iedereen veel gezondheid en, mocht het nodig zijn, veel sterkte in deze toch wel bijzondere tijd.

Met hartelijke groet,

De Cantorij Emmeloord.

Eind jaren ’70 van de vorige eeuw richtte Co Jongsma in Emmeloord een klein koor op, dat voornamelijk bestond uit haar oudste drie kinderen, hun vrienden, kennissen en andere muziekliefhebbers. Nu, veertig jaar later bestaat het koor nog steeds. Co heeft nog de leiding en Co’s dochters Neeke en Wenda zingen al die tijd de sopraanpartij, maar het koor is ook veranderd. Er zijn nieuwe leden bij gekomen. Het is een hechte vriendengroep die iedere zondagmiddag samen komt om te zingen. Het koor, dat ooit Jongerencantorij Emmeloord heette, is al jaren Cantorij Emmeloord. Nog steeds een familie- en vriendenkoor en nog steeds een koor dat een mooi repertoire ten gehore brengt. Dat delen wij graag met jou.

Op zaterdag 18 april 2020 viert het koor dit jubileum met een reünie en een concert in kerkcentrum De Hoeksteen aan de Nagelerstraat te Emmeloord. Zien wij jou daar ook?

Ben jij oud-lid en wil je graag komen? Geef dan hier je naam, email en telefoonnummer door. Het is mogelijk een deel van het concert mee te komen zingen of wellicht nog meer. Volg daarvoor onze berichtgeving op de website en op Facebook. Als jij je hebt opgegeven, houden we je ook via de mail op de hoogte.

Delen van het bericht vinden wij top en als jij nog iemand weet die ooit lid was, dan horen wij dat ook graag van je. Graag tot ziens!

Met hartelijke groet,

Harry Haasjes